fbpx
Bruidspaar schenkt na de bruiloft in Drenthe een glas champagne in in weide met op de achtergrond een paard tijdens het maken van foto's door bruidsfotograaf Drenthe Lisan Spiegelaar fotografie.

Bruiloft bij De Jufferen Lunsingh

Als heerlijk eten voor jullie prioriteit heeft op jullie bruiloft en jullie een rustige locatie in de natuur zoeken, dan is De Jufferen Lunsingh zeker een locatie om te overwegen. Dit fotogenieke witte landhuis ligt in de bossen van Westervelde, tussen Assen en Groningen. Yulan en Marjolein houden van culinair eten en waren al fan van de keuken van de Jufferen Lunsingh. Daarom kozen zij deze locatie voor hun bruiloft. Ik mocht deze gezellige dag van het klaarmaken ’s ochtends vroeg tot de silent disco ’s avonds laat fotograferen, en – wat een mazzel – mocht ook meegenieten van het heerlijke vijf gangen diner. Kijk mee naar deze dag!

Bruidspaar schenkt na de bruiloft in Drenthe een glas champagne in in weide met op de achtergrond een paard tijdens het maken van foto's door bruidsfotograaf Drenthe Lisan Spiegelaar fotografie.

Het klaarmaken voor de trouwdag

De Jufferen Lunsingh heeft, naast een heerlijk restaurant, een aantal hotelkamers. Yulan en Marjolein hadden ’s ochtends twee hotelkamers tot hun beschikking waarin zij zich konden voorbereiden op hun grote dag. Doordat er geen fotoshoot plaatsvond voor de ceremonie was de ochtend heerlijk rustig en ontspannen. Marjolein deed haar make-up en haar helemaal zelf, met een beetje hulp van een vriendin en haar zus. Ze had een hele coole tiara als accessoire, dus die heb ik uitgebreid op de foto gezet tijdens het maken van de detailfoto’s. Yulan was ondertussen lekker ontspannen de laatste dingen aan het regelen, waardoor ik ook uitgebreid de tijd had om zijn details te fotograferen. Heerlijk als de ochtend zo ontspannen is!

Accessoires van de bruidegom gefotografeerd in de hotelkamer tijdens een bruiloft bij de Jufferen Lunsingh in Drenthe

De ceremonie

Yulan en Marjolein kozen voor de traditionele first look tijdens de ceremonie. Dan is het moment dat de bruid aan komt lopen extra emotioneel, ik stond weer eens volledig onder het kippenvel te fotograferen. De ster van de ceremonie (naast het bruidspaar uiteraard) was toch wel ringendrager Sasha. Ik ben er gek op.

Bruiloft op de trouwlocatie de Jufferen Lunsingh in Westervelde, Drenthe.

Tijd voor taart (en bier)

Na de ceremonie stond een prachtige taart klaar om aangesneden en gegeten te worden. Ook vloeide het bier rijkelijk en werden er groepsfoto’s gemaakt.

Bruidegom voert zijn bruid een stukje bruidstaart.
Vrolijke bruiloftsgasten drinken bier en kijken lachend naar de camera van bruidsfotograaf Lisan Spiegelaar in Drenthe.

Het diner

Een belangrijke reden voor de locatiekeuze was zoals verteld het lekkere eten, dus het bruidspaar en de gasten keken uit naar het diner. Er werd gegeten in een mooie rustieke ruimte met mooi gedekte tafels. Tussen de gangen door werd er gespeecht.

Silent disco

Na het diner werden de calorieën eraf geswingd tijdens een goede silent disco in de tuin. Mijn stiekem favoriet momentje tijdens silent disco’s? Even je eigen koptelefoon afdoen en al het valse gezang en geschreeuw horen. Hilarisch!

Trouwfoto’s met paard

Marjolein heeft haar eigen paard en wilde heel graag daarmee de trouwfoto’s maken. Omdat de weide niet dicht genoeg bij de trouwlocatie in de buurt was om dit op dezelfde dag te kunnen doen, vond de fotoshoot op een later moment plaats. Het voordeel hiervan is dat je de mooie trouwkleding nog een keer aan kan, en dat de fotoshoot kan plaatsvinden op het moment dat het licht daar het mooiste voor is, namelijk tijdens het golden hour.

Een bruid loopt met een paard in een veld.
Bruidspaar rent op de weide in Drenthe met ondergaande zon weg van de camera richting hun paard.

De ervaring van Yulan en Marjolein

Lisan heeft onze speciale dag perfect op beeld vast kunnen leggen. Ze kwam met leuke, originele ideeën en is duidelijk een fotograaf met een zeer goed oog voor detail. Van tevoren hebben we besproken wat wij graag zouden willen, maar daarnaast gaf ze zelf ook erg goede inbreng over mogelijk mooie shots. Wij vinden de foto’s zelf helemaal geweldig (het belangrijkst natuurlijk), maar horen ook van veel anderen dat ze bewondering hebben voor de manier waarop ze alles zo goed vast heeft kunnen leggen. Al met al een super fotograaf die ik bij iedereen zou aanbevelen!

Leveranciers

Deel dit bericht

Lisan Spiegelaar is een trouwfotograaf actief in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. Naast bruiloften fotografeert zij ook met veel enthousiasme koppels in andere situaties, bijvoorbeeld tijdens een loveshoot of een zwangerschapsshoot. 

Zijn jullie op zoek naar een fotograaf met een kleurrijke, natuurlijke stijl? Neem dan snel contact op!