fbpx

Eeuwige herinneringen aan de bijzondere tijd van een veranderend lichaam en trappelende voetjes in je buik

Zwangerschapsshoot

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Iedere zwangerschap is uniek en 100% het vastleggen waard. Misschien word je nog wel een keer zwanger, maar dit kindje in jouw buik is alleen nu. Naast dat je dankzij een zwangerschapsshoot hier zelf op kunt terugkijken, is het voor je kind ook ontzettend leuk om later mooie foto’s te hebben waarop hij of zij bij mama in de buik zat!

Een zwangerschapsshoot kan op veel verschillende manieren. Samen met je partner, of juist alleen. Met een blote buik in mooie lingerie, of in een prachtige jurk waarin je buik mooi uitkomt. Ook qua locatie zijn er verschillende leuke opties. Denk bijvoorbeeld aan de babykamer waar je kleintje straks zal liggen. Maar ook in een natuurgebied kunnen we de mooiste foto’s van je zwangere buik maken. We overleggen samen wat bij jullie past en waar jullie je goed bij voelen.

Afgelopen maand een hele fijne zwangerschapshoot gehad bij Lisan. Ze is heel flexibel en relaxed en denkt goed met je mee, wat ik heel fijn vond aangezien je zoiets niet dagelijks doet. Dit heeft er ook voor gezorgd dat bij de shoot zelf, ik snel op mijn gemak was, en dat zie je ook echt terug in het resultaat van de foto’s! Het fijne is dat je een dag later een preview krijgt, waardoor het wachten op het gehele eindresultaat een stuk gemakkelijker is. Dus ik zal zeker een shoot bij Lisan aanbevelen!

Nena

Wanneer plan je een zwangerschapsshoot?

Het beste moment om een zwangerschapsshoot waarop jouw zwangere buik mooi tot zijn recht komt te plannen, is tussen de 28 en 34 weken. In die periode is je buik al goed zichtbaar, maar is hij nog niet zó groot dat je moeilijk kunt bewegen en poseren. Ook houd je in deze fase meestal nog iets minder vocht in je gezicht vast dan in de laatste paar weken van je zwangerschap. Hierdoor kun je vol zelfvertrouwen genieten van de fotoshoot.

Het is belangrijk om de fotoshoot niet té laat in je zwangerschap te plannen. Het kindje kan namelijk altijd iets te vroeg komen. En mocht je kiezen voor een fotoshoot op een buitenlocatie in een periode waarin het weer slechter is, dan kan het zomaar zijn dat jouw fotoshoot moet worden uitgesteld.

Wil je verzekerd zijn van een zwangerschapsshoot in deze ideale periode, boek je fotoshoot dan wanneer je tussen de 16 en 20 weken zwanger bent. Vooral in de periode met lekker weer is mijn agenda vaak meerdere weken van tevoren al vol. Een fotoshoot ter ere van de aankondiging van een zwangerschap kan op ieder gewenst moment.

dat een baby verwacht staat met zonsondergang op de heide met hun hondje en een ballon met daarop de tekst Hello Baby

Kleding zwangerschapsshoot

Wat draag je tijdens een zwangerschapsshoot? Tijdens het maken van zwangerschapsfoto’s zijn we op zoek naar kleding waarin jouw buik mooi uitkomt. Dit kan een mooie zwierige jurk zijn die onder je borst mooi uitloopt, maar bijvoorbeeld ook een trui of een mooie blouse waarbij je de onderste knopen open draagt, op een spijkerbroek met losse knoop of op een mooie rok. Zwierige jurken en rokken zorgen voor een romantisch beeld en geven beweging in de foto’s. Een broek zorgt juist voor stoerdere beelden.

Omarm jij en geniet je volledig van jouw nieuwe lichaam, overweeg dan eens om de zwangerschapsfoto’s in lingerie of zelfs helemaal naakt te maken. In de zomer is dit extra mooi bij het maken van foto’s in het water.

Qua kleuren is het belangrijk om zwart en donkerblauw te vermijden. In deze kleuren zie je op de foto geen diepte, waardoor jouw buik niet meer opvalt.

Zie je het niet zitten om voor één fotoshoot een jurk of kimono aan te schaffen?  Dan heb ik er een aantal beschikbaar die je kunt lenen.

Locatie zwangerschapsshoot

Een zwangerschapsshoot vindt meestal plaats in de natuur, of op de babykamer. Wanneer jullie babykamer al af is, kan het heel speciaal zijn om foto’s te nemen op de plek waar jullie kindje straks zal liggen. Een voordeel hiervan is dat we niet afhankelijk zijn van het weer. Dit kan dus een leuke optie zijn wanneer je in de winter hoogzwanger bent.

Bij een fotoshoot in de natuur kies ik graag voor plekken waar we voor variatie in de achtergrond kunnen zorgen. Ik ga bijvoorbeeld graag naar de Makkumerplas in Beilen, of de Kale Duinen in Appelscha. Omdat hier verschillende soorten natuur vlak bij elkaar zijn, kunnen we foto’s maken met diverse achtergronden. Dit zorgt voor mooie afwisseling in jouw galerij.

Vrouw houdt haar zwangere buik en de hand van haar man vast en lacht naar de camera tijdens een zwangerschapsshoot in Drenthe

Kosten zwangerschapsshoot

Een zwangerschapsshoot voor een vrouw alleen boek je bij mij al voor 195 euro. Hiervoor ontvang je 10 bewerkte foto’s, die je zelf mag uitkiezen uit een online galerij. Uiteraard kun je tegen een meerprijs foto’s bijkopen. Wil je graag met je partner of je oudere kinderen zwangerschapsfoto’s maken, dan is dat geen probleem. Zijn jullie met meer dan 5 personen, dan komt er tien euro per extra persoon bij de prijs op. Hieronder lees je wat je precies kunt verwachten voor dat bedrag:

Hele fijne ervaring met Lisan als fotograaf voor zwangerschaps foto’s. De foto’s zijn van hoge kwaliteit en wij voelden ons tijdens de fotoshoot op ons gemak. Prachtige herinneringen kunnen vastleggen!

Enthousiast? Boek een zwangerschapsshoot!

Ik leg heel graag deze bijzondere tijd voor jullie vast!