fbpx
Trouwen op Vlieland, een bruid en bruidegom die bij zonsondergang op het strand staan.

Trouwen op Vlieland

Trouwen op Vlieland: dat klinkt als een droom, en dat was het ook! Op 16 september hadden Marc en Marjolein hun strandbruiloft op Vlieland. Het weer was prachtig en de sfeer zat er goed in: er gingen deze dag minstens 4 flessen champagne de lucht in. Alle gasten waren de avond voor de bruiloft al naar het eiland gekomen om het weekend goed in te luiden. Ik arriveerde de ochtend van de bruiloft om de trouwfoto’s van die dag te maken, van het klaarmaken en de first look op Vlieland tot de silent disco op het strand. Kijk en lees snel verder voor meer over deze prachtige dag.

Trouwen op Vlieland, een bruid en bruidegom die bij zonsondergang op het strand staan.

De voorbereidingen en first look

Het klaarmaken van de bruid en bruidegom gebeurde in hun boshuisje op kampeerterrein Stortemelk. Dit huisje bestaat uit twee verdiepingen en twee slaapkamers, waardoor Marc en Marjolein zich hier beide konden klaarmaken zonder elkaar te zien. Voor mij als trouwfotograaf was dit ideaal, want hierdoor hoefde ik niet van locatie te veranderen om de getting ready van zowel de bruid als de bruidegom vast te kunnen leggen. Visagist Wendy van ProLooks uit Drachten was de avond ervoor al naar het eiland gekomen om ’s ochtends het haar en de make-up van de bruid te kunnen doen. En wat deed ze dit geweldig, want na een dag zeewind zat het haar van Marjolein ’s avonds nog steeds perfect! De first look vond plaats onder toeziend oog van de familie van het bruidspaar.

Een man in pak en stropdas, die angstig op zijn horloge kijkt terwijl hij wacht op de ceremonie in Trouwen op Vlieland.
Een bruid en bruidegom staan in de deuropening van een huis en vieren hun Trouwen op Vlieland.
Een groep mensen kijkt naar een huwelijksceremonie op het strand van Vlieland.

Trouwfoto’s op Vlieland

’s Middags maakten we de trouwfoto’s op Vlieland op de heide, aangezien de zonsondergang foto’s op het strand werden gemaakt. Op deze manier had het bruidspaar een mooie variatie in achtergronden op hun bruidsfoto’s. Marjolein ging bij Marc in de bakfiets, want zelf fietsen in zo’n prachtige bruidsjurk is toch best een uitdaging. We begonnen gelijk met het schieten van de eerste fles champagne om lekker in de stemming te komen. Dat is gelukt, wat resulteerde in een prachtige serie mooie romantische, maar ook grappige en ontspannen trouwfoto’s.

Een bruid en bruidegom die plezier hebben met het sproeien van water op elkaar tijdens hun Trouwen op Vlieland-feest in een veld.
Trouwen op Vlieland - Een bruid en bruidegom staan op een rots in een veld.

Trouwen bij de Oost op Vlieland

Na een korte lunch was het tijd om met de familie een strandwandeling te maken naar de plek van de trouwceremonie. Dit gebeurde op het strand voor strandpaviljoen de Oost. Weddingplanner Rosanne van I am Weddingplanner heeft gezorgd voor een mooie aankleding, waardoor het al zo mooie strand er nog mooier uitzag. De ringen werden samen met de ouders van het bruidspaar uitgewisseld via een bijzonder ringenritueel. Met behulp van een lint schoven de ouders de ringen richting het bruidspaar terwijl zij een lief woord spraken. Na de ceremonie volgde een gezellige borrel met heerlijke bruidstaart op het paviljoen van de Oost.

Een bruid en haar bruidsmeisjes lopen over een zandduin naar het strand voor hun strandbruiloft op Vlieland.
Een man en vrouw trouwen op het strand op Vlieland.
Een strandhuwelijksceremonie op het strand van Vlieland.
Een bruid en bruidegom zittend in stoelen op het strand tijdens hun strandbruiloft op Vlieland.
Een bruid en bruidegom hebben een prachtige strandbruiloft op Vlieland.

Strandfoto’s bruiloft Vlieland

Tijdens zonsondergang maakten we trouwfoto’s op het strand. We werden beloond met een werkelijk prachtige zonsondergang. De jurk mocht nu vies worden, dus we gingen zelfs een stukje het water in. Mijn fotografenhart ging heel hard kloppen van dit prachtige moment!

Een strandbruiloft (strandbruiloft) vindt plaats op Vlieland terwijl de bruid en bruidegom tijdens de magische zonsondergang een zandduin aflopen.
Een koppel zoent op het strand bij zonsondergang tijdens hun romantische huwelijksceremonie op Vlieland.

Silent disco op het strand

Deze geweldige trouwdag werd swingend afgesloten door middel van een silent disco op het strand. En omdat we geluk hadden met de windrichting kon er ook een groot kampvuur worden gemaakt voor de mensen die het wat rustiger aan wilden doen.

De ervaring van Marc en Marjolein

Wowowow wat heeft Lisan bizar mooie foto’s gemaakt en alles ontzettend goed geregeld—een knettervolle, lange dag, en van alles hebben we echt prachtige foto’s. Meteen 3 andere gasten (niet eens allemaal met trouwplannen) die haar contactinfo wilden, dus dat zegt wel wat. Qua proces met Lisan is ook alles tip top in orde—van een prettig kennismakingsgesprek, tot doorspreken draaiboek en voorbeelden van soort foto’s die we mooi vonden, en meeega veel goeie tips van haar waardoor wij maximaal voorbereid waren voor foto’s op de dag zelf. We kregen mega snel een fantastische preview van de foto’s, en ook de hele bulk aan foto’s kregen we netjes op tijd, digitaal en online in een galerij onder jouw eigen beheer. Lisan heeft duidelijk overal aan gedacht, en het is een luxe om daar dus zelf geen omkijken naar te hebben. Op de dag nul stress met de foto’s, het was alleen maar leuk! Zelfs bij die ochtend fotoshoot waarvan je tevoren denkt “haha dit wordt vet ongemakkelijk” ging het allemaal super relaxed, dankzij Lisans rustige (en met humor) aanwijzingen links en rechts. We zijn heel blij dat we het pakket van de hele dag hebben gedaan, want het is echt prachtig om overal zulke goeie foto’s van te hebben—van voorbereidingen met jurk en pak tot en met het feest, zodat ook gasten er allemaal megalekker op staan. Het is het absoluut waard. We zouden Lisan aan iedereen aanraden! 👏👏

Leveranciers

Deel dit bericht

Lisan Spiegelaar is een trouwfotograaf actief in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. Naast bruiloften fotografeert zij ook met veel enthousiasme koppels in andere situaties, bijvoorbeeld tijdens een loveshoot of een zwangerschapsshoot. 

Zijn jullie op zoek naar een fotograaf met een kleurrijke, natuurlijke stijl? Neem dan snel contact op!