fbpx

Trouwfotograaf Friesland

Authentieke momenten, tijdloos vastgelegd

Jullie trouwdag wil je nooit vergeten en oneindig kunnen herbeleven. Als jullie trouwfotograaf leg ik de mooiste momenten, groot én klein, op liefdevolle wijze vast, zodat de herinneringen nooit zullen vervagen. We zorgen samen voor een aangename ervaring waarbij we beelden maken die precies laten zien hoe jullie zijn en hoe jullie geweldige dag was.

Als jullie op zoek zijn naar een fotograaf die kleurrijke, heldere foto’s maakt, dan kom ik graag met jullie in contact. Ik omschrijf mijn kleurgebruik als warm, maar zal altijd rekening houden met wat het beste past bij de kleuren die jullie voor jullie trouwdag hebben uitgekozen. In mijn nabewerking blijf ik dichtbij de realiteit, waardoor jullie tijdloze foto’s ontvangen die jaren meekunnen.

Tastbare herinneringen

 aan de mooiste dag van je leven

Mijn opstelling als jullie trouwfotograaf

De zenuwen van tevoren, intieme momenten tijdens het omkleden en de first look, de emoties tijdens de ceremonie; de trouwfotograaf is de hele dag dicht bij jullie als bruidspaar. Het is daarom belangrijk dat jullie qua karakter een goede match zijn. Ik ben een rustig persoon, en zal dus niet heel dominant aanwezig zijn. Graag klets ik met jullie mee tijdens de gezellige momentjes, maar ik blijf op de achtergrond wanneer nodig. Soms zal ik jullie adviseren om bepaalde dingen nét even anders te doen als de situatie zich daarvoor leent en dit een geweldige foto op zal leveren. Ik steek de handen uit de mouwen en help waar ik kan, zonder uit het oog te verliezen waarvoor ik op jullie dag aanwezig ben: het maken van de mooiste foto’s.

Tijdens een gesprek voel je het beste of de klik er is, dus ik plan graag een kennismakingsgesprek met jullie. Dit kan bij jullie thuis als we bij elkaar in de buurt wonen, in een café tussen onze woonplaatsen in, of via een videogesprek.

Trouwen op Vlieland, een bruid en bruidegom die bij zonsondergang op het strand staan.

Kortom, zijn jullie op zoek naar…

neem dan snel contact op!

Werkwijze: van kennismaking tot trouwalbum

1. Check beschikbaarheid jullie trouwdatum
Mijn stijl spreekt jullie aan en jullie hebben interesse in mij als trouwfotograaf, leuk! Jullie sturen een mailtje om te vragen of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum.
2. Kennismakingsgesprek plannen
Tijdens het kennismakingsgesprek stellen jullie al je vragen en geven jullie je wensen door. Bovenal kijken we of er een wederzijdse klik is. Ik ben immers de hele dag bij jullie, tijdens alle intieme momenten, dus het is belangrijk dat we ons bij elkaar op ons gemak voelen.
3. Zijn we een match?
Ik ben beschikbaar! We plannen een kennismakingsgesprek. Jullie bereiden je voor door de trouwbrochure te lezen en al jullie vragen te verzamelen.
4. Ik word jullie fotograaf!
Yes, we zien het zitten met elkaar en jullie kiezen mij als trouwfotograaf! We leggen onze afspraken vast in een overeenkomst, en jullie doen een aanbetaling van 20 procent van jullie pakketprijs.
5. Aftellen!
Het aftellen tot de bruiloft is begonnen. In de aanloop naar jullie bruiloft sta ik telefonisch, via WhatsApp en de mail voor jullie klaar om jullie te helpen met alle vragen jullie hebben.
6. Detailgesprek
Ongeveer twee weken voor de bruiloft hebben we telefonisch contact om de tijdlijn van jullie dag door te spreken. Ik maak een draaiboek van alle belangrijke momenten zodat ik weet waar ik wanneer moet zijn. Ook weet jullie ceremoniemeester daardoor wie wanneer klaar moet zijn voor de (familie)foto’s.
7. Betaling restant
14 dagen voor de bruiloft ontvangen jullie de factuur voor het openstaande bedrag.
8. Wedding day!
De grote dag! Het genieten kan eindelijk beginnen, en ik zorg ervoor dat we de mooiste beelden maken waarop jullie later kunnen terugkijken.
9. Preview
Binnen 72 uur na de bruiloft ontvangen jullie een preview van de highlights om alvast van te genieten en te delen met vrienden en familie en op social media.
10. Foto's bewerken
Nu begint voor mij de meest tijdrovende klus: ik ga hard aan de slag met het uitzoeken en nabewerken van jullie foto’s.
11. Ontvangst foto's
Binnen vier tot twaalf weken (afhankelijk van de drukte) ontvangen jullie de link naar jullie online galerij, en via de post een usb-stick met daarop jullie foto’s. Het genieten van de foto’s kan beginnen!
12. Trouwalbum
De foto's die jullie in het trouwalbum willen selecteren jullie in de online galerij. Ik maak een ontwerp waarop jullie feedback geven, en na ongeveer acht weken hebben jullie het album als prachtige tastbare herinnering in jullie handen.
13. Galerij offline
Na een jaar is jullie online galerij offline. Op jullie éénjarig huwelijksjubileum kunnen jullie de online galerij dus nog bekijken. Daarna hebben jullie de foto’s op jullie computer en in jullie album.
Previous
Next

Kosten trouwfotografie Friesland

Meest gekozen!

Pakket 

01.

€2.750

Pakket 

02.

€2.500

Pakket 

03.

€2.250

Bij ieder pakket ontvang je daarnaast:

  • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Een preview binnen 72 uur na de bruiloft
  • Jullie foto’s binnen vier tot tien weken (afhankelijk van de drukte) in hoge kwaliteit digitaal aangeleverd op een usb-stick in een luxe bewaardoos
  • Een 20×20 cm trouwalbum van hoge kwaliteit met 24 pagina’s vol zelfgekozen foto’s
  • Jullie foto’s in een online galerij die je kunt delen met familie en vrienden en waaruit je de foto’s kunt downloaden
  • Gratis reiskosten tot 50 kilometer enkele reis vanaf Nijeveen. De reiskosten verder dan 50 kilometer van Nijeveen bedragen 30 cent per kilometer.

Mochten jullie mij op de trouwdag vragen om langer te blijven, dan geldt hiervoor een tarief van 150 euro per extra uur.

Bij de definitieve boeking doen jullie een aanbetaling van 25 procent van jullie pakketprijs om jullie datum vast te leggen. Het resterende bedrag betalen jullie binnen twee weken voor de bruiloft.

Trouwalbum? Yes please!

Jullie kunnen gedurende een jaar jullie foto’s in de online galerij bekijken. Maar eigenlijk zijn foto’s toch echt bedoeld om af te drukken. Om er optimaal van te kunnen genieten wil je ze in een mooi album in je handen kunnen hebben. Ook zal je ervaren dat je een album sneller uit de kast pakt om even te bekijken, dan dat je naar de online galerij toe navigeert op je telefoon of computer. Ik druk daarom ieder bruidspaar op het hart om een mooi compleet trouwalbum te laten maken. Ik doe dit met heel veel liefde voor jullie.

In jullie eigen online galerij kunnen jullie aangeven welke foto’s jullie graag in het album willen. De trouwalbums maak ik bij een professionele partij die prachtige kwaliteit levert. Extra pagina’s, een groter formaat, of een luxe fotocover zijn mogelijk als upgrade.

Bruid in witte jurk met lange sluier loopt gearmd met haar vader de trouwzaal van het stadhuis in Leeuwarden binnen.

De leukste trouwlocaties in Friesland

Heel bepalend voor de uitstraling an jullie trouwdag is natuurlijk de trouwlocatie, misschien zijn jullie nog op zoek. Friesland is toch een beetje de provincie van het water, dus je vindt er meerdere prachtige plekken aan het water. Maar ook voor historische kerkjes of rustieke boerderijen kun je terecht in Friesland.

Je kunt er niet eten en feesten, maar een trouwceremonie in  het Stadhuis van Leeuwarden is absoluut geen straf! Dit Stadhuis heeft een prachtige sfeervolle historische trouwzaal. De zaal is ontzettend fotogeniek, net als een aantal andere plekken in het gebouw.

Wil je wel een locatie waar je alle onderdelen van jullie trouwdag op één plek kunt doen, denk dan eens aan de Pollepleats. Hier kun je trouwen aan het water, op het gras, in de serre of in de feestzaal, kortom: voor ieder wat wils. Ook zit je bij de Pollepleats niet vast aan bepaalde cateraars of andere leveranciers, deze kun je helemaal naar eigen wens uitzoeken.

Kerken zijn vaak iets donkerder, maar niet Tsjerke in Terherne. Deze prachtige lichte kerk is voorzien van grote ramen en hoge witte muren, waardoor de locatie een hele lichte, luchtige sfeer uitstraalt. Jullie en de gasten worden met de watertaxi van de ceremonie naar de eet- en feestlocatie gebracht voor de ultieme Friese ervaring.

Trouwen in de Friese velden onder een mooie open hooikap; dit kan bij de Wartenster in Midsbuorren. De locatie verhuurt ook pramen waarop je zo de Alde Feanen invaart, leuk voor de trouwfoto’s!

Vanaf 2023 trouw je bij Stadsboerderij De Stibbe bij Sneek in festivalstijl. De boerderij staat op een natuurcamping, dus voor het échte festivalgevoel overnacht je na het feest met al jullie gasten op de camping. De locatie kan tevens Friese paarden regelen voor een fotosessie!

Een andere mooie trouwlocatie in Sneek is Lokaal 55. Kom aanvaren in een bootje en houd je ceremonie met uitzicht op het water, of kies één van de industriële binnenzalen.

Trouwen op Ameland doe je bij Beachclub The Sunset. Jullie ceremonie op blote voeten in het zand, eten onder het genot van het geluid van de zee, en tijdens het feest de zon in de zee zien zakken… De ideale bruiloft voor fanatieke eilandgangers!

Zijn jullie echte bierliefhebbers? Overweeg dan eens de locatie Brouwerij Dockum. Hier trouw je middenin de bierbrouwerij. De industriële locatie is geweldig voor foto’s, en je bent gegarandeerd van goed bier tijdens jullie feest.

Zo veel verschillende leuke opties, hoe moet je daar nu tussen kiezen? In dit blog geef ik je een aantal dingen om aan te denken bij het uitzoeken jullie perfecte trouwlocatie. 

Een trouwfotograaf legt de handen vast van een bruid en bruidegom die bloemen vasthouden.

Veelgestelde vragen

Dat hangt er helemaal vanaf wat jullie allemaal willen laten vastleggen! Meestal ben ik een half uur tot een uur voordat de trouwjurk aangaat aanwezig en ga ik een half uur tot een uur na de start van het feest weer naar huis. In die tijd kunnen alle belangrijke elementen van de dag worden vastgelegd: van detailfoto’s en het klaarmaken, tot de openingsdans en feestende gasten. Het pakket van twaalf uur wordt het meest gekozen.

Als ik ziek word op jullie trouwdag (even afkloppen, dat is nog nooit gebeurd), laat ik een vervangende fotograaf uit mijn netwerk de foto’s van jullie dag maken, en bewerk ik deze na afloop. Op die manier ontvangen jullie alsnog de foto’s in de bewerkingsstijl waarvoor jullie hebben gekozen. Indien jullie zelf een vervanger weten te regelen, dan ontvangen jullie natuurlijk het geld dat je aan mij hebt betaald terug.

Om de boeking definitief te maken doen jullie een aanbetaling van 20% van jullie pakketprijs. De factuur voor het resterende bedrag volgt 14 dagen voor jullie bruiloft.

Binnen drie dagen na de bruiloft ontvangen jullie een uitgebreide preview met de eerste foto’s van jullie dag. De rest van de galerij ontvangen jullie tussen de vier en tien weken na de bruiloft, afhankelijk van wanneer in het seizoen (hoog of laag) jullie bruiloft is. De meeste bruidsparen ontvangen hun volledige galerij zes weken na de bruiloft.

Jullie ontvangen de trouwfoto’s in jullie eigen online galerij. Deze kunnen jullie delen met vrienden en familie, en iedereen kan hieruit foto’s downloaden. Deze galerij blijft een jaar lang online. Daarnaast ontvangen jullie de foto’s op een usb-stick.

Jazeker! Pas als je een foto in je handen hebt, ervaar je volledig hoe mooi en waardevol het is. Bij ieder bruidsfotografiepakket ontvang je standaard een album. Deze kun je upgraden naar een groter en/of dikker album. Zijn jullie op zoek naar mooie afdrukken voor aan de muur, dan help ik jullie ook graag. Er zit namelijk veel kwaliteitsverschil in fotoprints. Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Meer info vind je in mijn trouwbrochure!

Voor nog meer informatie kun je mijn trouwbrochure lezen. Hierin lees je meer over mijn werkwijze, mijn stijl en de prijsopbouw van mijn bruidsfotografiepakketten. Ook bevat de brochure nuttige tips die je kunnen helpen om jullie trouwfoto’s nóg perfecter te maken. De brochure kun je aanvragen via het contactformulier. Vergeet niet om je trouwdatum te vermelden, zodat we kunnen checken of ik nog beschikbaar ben!

Enthousiast? Plan een kennismakingsgesprek!

Willen jullie mij graag boeken als jullie trouwfotograaf? Stuur dan snel een berichtje met jullie trouwdatum zodat ik mijn beschikbaarheid kan controleren. Als ik beschikbaar ben plannen we een kennismakingsgesprek, voor onze eerste echte ontmoeting. Dit geeft jullie de kans om al jullie vragen te stellen, en we kunnen kijken of we goed klikken qua persoonlijkheden. Zijn jullie nog steeds enthousiast, dan maken we jullie boeking definitief! Vinden jullie het spannend om al een definitieve keuze te maken voor een bruidsfotograaf, denk er dan eens aan om eerst een loveshoot bij mij te boeken. Dat geeft jullie de gelegenheid om mij en mijn manier van fotograferen nog wat beter te leren kennen voordat jullie een keuze maken.