fbpx
Een bruid en bruidegom omhelzen elkaar in de Groningse bossen bij de Paalkoepel en vieren hun huwelijk.

Trouwen bij de Paalkoepel in Groningen

Op een prachtige zonnige dag begin juni trouwden Robin en Annelie aan het Paterswoldsemeer bij de Paalkoepel in Paterswolde. Als je wil trouwen aan het water in Groningen, is dit één van de leukste plekken voor jullie bruiloft. Het was een ontzettend gezellige dag waarop het bruidspaar en hun gasten volop genoten van elkaar, het zonnetje, het lekkere eten en de goede muziek. Het thema was hout, blauw en oranje. Dit zul je als je goed kijkt meerdere keren langs zien komen op de foto’s. Lees snel verder voor een inkijkje in deze mooie trouwdag.

De voorbereidingen

Annelie maakte zich klaar in de studio van haar zusje. De sfeer zat er al goed in: er werd geproost met zelfgemaakte mimosa’s. Tussendoor even snel eten, want je zal niet de eerste bruid zijn die pas bij de bruidstaart haar eerste eten van de dag krijgt. Robin was in een ander huis vlakbij, waardoor ik tussendoor naar hem toe kon lopen om ook het klaarmaken van de bruidegom vast te leggen op de foto. Van zowel de spullen van de bruid als van de bruidegom maakte ik mooie detailfoto’s, één van mijn favoriete soort foto’s om te maken tijdens een trouwdag!

Een vrouw laat zich opmaken door een visagiste voor haar bruiloft in Groningen.
Een paar witte trouwsneakers en een geloftenboekje.
De namen en trouwdatum van het bruidspaar geborduurd in het trouwpak van de Stijlmeesters in Groningen.

De first look en trouwfoto’s op Landgoed De Braak

De first look van Robin en Annelie vond plaats aan het water op Landgoed De Braak. De rhododendron stond prachtig in bloei, dus het was de perfecte plek voor de first look. We bleven voor de rest van de trouwfoto’s in Landgoed De Braak, want er waren verschillende mooie plekjes. Landgoed De Braak staat bekend om het doolhof. Een fotogeniek plekje, maar het stikte er van de steekmuggen, dus daar zijn we na een paar foto’s op hoog tempo maar snel weer vertrokken. Verder werd er volop gelachen, gedanst en heerlijk romantisch gedaan tijdens deze gezellige fotoshoot.

Een bruid en bruidegom die elkaar omhelzen in het bos in Groningen op hun bijzondere trouwdag.
Een bruid en bruidegom kijken elkaar lachend aan tijdens het maken van hun trouwfoto's in het bos.
Een zwart-witfoto van een bruidegom die de hand van zijn bruid kust in het bos in Groningen.
Een bruid en bruidegom kussen elkaar in het doolhof van Landgoed De Braak tijdens het maken van hun trouwfoto's.

Trouwen bij de Paalkoepel

Als jullie bij de Paalkoepel trouwen, kun je kiezen uit verschillende plekken voor de ceremonie. Robin en Annelie kozen voor het zijterras. Daar bood de stretchtent aangename bescherming tegen de felle zon. Dit zorgde ook voor mooi diffuus licht op de foto’s. Robin en Annelie spraken prachtige zelfgeschreven geloften naar elkaar uit, en een getalenteerde vriendin van Annelie zong prachtige liedjes. Stiekem pinkte ik achter mijn camera een paar traantjes weg, en tijdens het bewerken van de foto’s kon ik me weer helemaal inleven in dit mooie moment. Zelfs nu ik dit schrijf krijg ik nog weer kippenvel van alle mooie emoties tijdens deze ceremonie!

De namen van het bruidspaar op houten boomstammetjes hangend aan de glazen wand van het terras.
Een lachend bruidspaar tijdens hun huwelijksceremonie in Groningen.
Een bruid en bruidegom wisselen hun geloften uit tijdens een huwelijksceremonie in de Paalkoepel in Groningen.
Een bruid en bruidegom kijken geëmotioneerd naar de zangeres tijdens hun trouwceremonie bij de Paalkoepel.

De receptie

Na de ceremonie stond binnen de champagne klaar om mee te proosten en werden de felicitaties in ontvangst genomen. Buiten stond een heerlijke bruidstaart te wachten. Ook hadden Robin en Annelie een leuke activiteit geregeld voor hun gasten, namelijk boogschieten! Na het eten maakten we nog een paar zonsondergangsfoto’s, waarna ik weer in de auto naar huis sprong. Wat een liefdevolle en gezellige dag was dit!

Bruidspaar kust elkaar na hun huwelijksceremonie bij de Paalkoepel.
Een bruidspaar is aan het boogschieten tijdens hun bruiloft in Groningen.
Een bruidspaar kijkt elkaar aan tijdens het diner op hun bruiloft bij de Paalkoepel.
Een bruid en bruidegom kussen elkaar tijdens zonsondergang aan het Paterswoldsemeer in Groningen.

De ervaring van Robin en Annelie

Wij zijn ontzettend blij dat Lisan op ons pad is gekomen in de zoektocht naar een trouwfotograaf. We voelden bij de kennismaking gelijk een klik en op onze trouwdag hebben we alleen maar positieve reacties gehad van onze gasten. Lisan is zeer vriendelijk en sociaal en heeft oog voor detail. Tijdens de fotoshoot gaf ze fijne aanwijzingen en was het geen moment ongemakkelijk. Gedurende de bijzondere en intieme momenten, zoals bij de ceremonie, bleef ze juist wat meer op de achtergrond en zou je bijna vergeten dat ze er was. Ze heeft de dag tot in detail vastgelegd en het eindresultaat is prachtig geworden.

Deel dit bericht

Lisan Spiegelaar is een trouwfotograaf actief in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. Naast bruiloften fotografeert zij ook met veel enthousiasme koppels in andere situaties, bijvoorbeeld tijdens een loveshoot of een zwangerschapsshoot. 

Zijn jullie op zoek naar een fotograaf met een kleurrijke, natuurlijke stijl? Neem dan snel contact op!