fbpx
Bruid en bruidegom houden bloemen vast op hun trouwdag in de prachtige Schepenzaal van Zwolle.

Trouwen in de Schepenzaal van de gemeente Zwolle

Op 21 april trouwden Matthijs en Cindy in de gemeente Zwolle. De liefde spat van dit stel af, wat resulteerde in prachtige romantische trouwfoto’s. De voorbereidingen vonden thuis plaats. Daarna gingen we voor de first look en de trouwfoto’s naar park Het Engelse Werk. De intieme ceremonie vond plaats in de Schepenzaal van het stadhuis, en hierna was het tijd voor een heerlijke taart. Ik heb ervan genoten hun trouwfotograaf in Zwolle te zijn. Kijk en lees snel verder voor meer over deze prachtige dag.

Bruid en bruidegom houden bloemen vast op hun trouwdag in de prachtige Schepenzaal van Zwolle.

De voorbereidingen

Het klaarmaken voor deze grote dag gebeurde lekker ontspannen thuis. Er was tijd voor het maken van mooie detailfoto’s van de ringen en de accessoires van de bruid en bruidegom. Matthijs had een prachtige corsage die helemaal paste bij het trouwboeket met gipskruid en betonie (een alternatief voor lavendel). Cindy verwerkte het gipskruid in haar bruidskapsel.

De handen van een bruid met haar verlovingsring vastgelegd door trouwfotograaf Zwolle.

First Look en trouwfoto’s in park Het Engelse Werk

Het park Het Engelse Werk is een prachtige locatie voor trouwfoto’s. Er is een prachtig meer, meerdere leuke bruggetjes en mooie laantjes omringd door bomen. Daar gingen we dus ook naartoe voor de first look en de bruidsportretten. Matthijs wachtte aan het water op Cindy voor de first look. Na elkaar te hebben bewonderd volgde een ontspannen fotosessie. De regen mocht de pret niet drukken. Mijn transparante paraplu kwam goed van pas en bracht extra sfeer in de foto’s.

Een bruidspaar staat in park het Engelse Werk klaar voor de first look en de trouwfoto's.
Een bruid en bruidegom knuffelen onder een paraplu en de bruid houdt haar trouwboeket in de nek van haar man.
Een bruid en bruidegom die elkaar omhelzen onder een paraplu.

Trouwen in de Schepenzaal van stadhuis Zwolle

Na de fotoshoot was het tijd voor de trouwceremonie in de Schepenzaal van het stadhuis in Zwolle. De prachtige historische hal gebouwd in 1450 hangt vol met authentieke olieverfschilderijen en biedt een romantisch decor voor een huwelijk. Dat paste perfect bij deze romantische ceremonie. Er werden zelfgeschreven geloften voorgelezen, er werd gebeden, er werden traantjes weggepinkt, en voor de moderne touch werd de ceremonie via een livestream op Facebook gedeeld met vrienden en familie in Zuid-Afrika.

Een huwelijksceremonie in de prachtige Schepenzaal van de gemeente Zwolle.
Een bruidspaar en bruidsmeisje bidden tijdens hun trouwceremonie in Zwolle.
Een bruid en bruidegom die een camera gebruiken voor de livestream van hun huwelijksceremonie.

Tijd voor taart!

Na de ceremonie was het tijd voor een heerlijk stukje bruidstaart. De familie van Cindy proostte vanuit Zuid-Afrika vrolijk mee.

Een bruidspaar opent lachend een fles champagne voordat ze hun bruidstaart gaan aansnijden.

Trouwen gemeente Zwolle – wat moet je regelen?

Ben jij ook van plan om te trouwen in de gemeente Zwolle en ben je benieuwd wat je hiervoor allemaal moet regelen? Denk in ieder geval aan deze punten:

Deel dit bericht

Lisan Spiegelaar is een trouwfotograaf actief in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. Naast bruiloften fotografeert zij ook met veel enthousiasme koppels in andere situaties, bijvoorbeeld tijdens een loveshoot of een zwangerschapsshoot. 

Zijn jullie op zoek naar een fotograaf met een kleurrijke, natuurlijke stijl? Neem dan snel contact op!